Тя облече народна носия  Това е най-скъпият подарък, който съм получавала,

...
Тя облече народна носия  Това е най-скъпият подарък, който съм получавала,
Коментари Харесай

Какво развълнува вдовицата на Косьо Самоковеца

Тя облече национална носия 

Това е най-скъпият подарък, който съм получавала, на прабабата на моя другарка е, сподели пред “Телеграф " тя. Цеци Красимирова се появи с носия на 90 година по време на фолклорния фестивал в Жеравна. Моделката взе участие в събитието за 15-а година

„ Носията е най-скъпият подарък, който в миналото ми е юридически. Даде ми я моя другарка, била е на прабаба й. Това е достоверна фолклорна носия, която е ръчно направена везана от 1933 година, от село Обнова е - описа Красимирова. - " Все още съм погълната от магията на Жеравна, макар че мина “, добави тя и добави, че взима присъединяване във фестивала от самото му начало преди 15 години. Красимирова се хваща на хорото към огъня

„ Усещането е велико. Всяка година е все по-хубаво и по-хубаво. Пожелавам на всеки един човек да го изпита. Всички музиканти, танцьори, способстват за прекарването “, показа Цеци вълнението си от празника.

Тази година в Жеравна я придружили майка й сестра й и кумът й. Красавицата добави, че няма самообладание за идващото му издание занапред.

„ Трябва да се гордеем, че сме българи. Много мощна, доста сериозна нация сме “, приключи простреляната с Косьо Самоковеца моделка.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР